Відновлено ​​життя в монастирі Іоанна Предтечі на Йордані

29 січня 2018 року відбулося офіційне відкриття монастиря на честь святого Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Монастир розташований на території держави Ізраїль на відстані півкілометра від річки Йордан.

Ця місцевість на івриті носить назву Віфавара (від євр. бейт авра – будинок переправи, місце бродів). Арабською мовою місце називають Каср-Ель- Яхуд (будинок єврея). Як древні топоніми, так і безліч переказів вказують на цю частину Йордану, як на місце, де євреї переправилися через річку наприкінці їх сорокалітніх мандрів пустелею. Саме тут Христос прийняв хрещення від рук Свого Предтечі Іоанна.

Є відомості про те, що монастир на честь Іоанна Предтечі розпочав свою діяльність ще в IV в. нашої ери. Багато разів його було зруй новано і відновлено. Останній період його спустошення пов’язаний з появою замінованої полоси відчуження між державою Ізраїль та хашимітським королівством Йорданія, що виникла після Шестиденної війни 1967 року.

Зараз монастир знаходиться під юрисдикцією Єрусалимської Патріархії. Його настоятель – архімандрит Варфоломій. Часи відвідування обителі – щодня з 9.00 до 14.30. Номер телефону: 00972 543758798

Джерело Паломницький Центр УПЦ

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *